Trebate li inspiraciju?

Tražite inspiraciju?

Opeka, glineni blokovi, crijep i opločnici su među najsvestranijim i najsuvremenijim građevinskim materijalima. Oni omogućuju implementaciju arhitektonskih fantazija kao i raznovrsnih estetskih dizajna.

Glineni građevinski materijali pružaju zanimljiva i arhitektonski vrijedna rješenja za cijelu zgradu i istovremeno stvaraju zdravu unutarnju klimu. Izgradnja opekom, glinenim blokovima, crijepom i opločnicima omogućuje gradnju prema osobnim željama i idejama.

Zašto glineni građevinski materijali?

Arhitektonski potencijal glinenih materijala može se naći u mnogim Wienerbergerovim referentnim projektima. Danas arhitekti i tvrtke koriste opeku u modernim, naprednim i raznovrsnim načinima jer je opeka lijepa i uvjerljiva, suvremena i tradicionalna. Opeka je lokalna, održiva i isplativa. Iznad svega, ona je u stanju udahnuti život inovativnim dizajnom ili završnoj obradi.

 

 

Biber inspiracija za odvažne i ljubitelje diskretnog šarma
Biber inspiracija za odvažne i ljubitelje diskretnog šarma
Biber inspiracija za odvažne i ljubitelje diskretnog šarma
Biber inspiracija za odvažne i ljubitelje diskretnog šarma

Neograničena sloboda kreativnog izražavanja

uptilno, otvoreno, živopisno: Wienerberger pruža širok spektar mogućnosti za arhitektonske projekte - od boja, oblika, veličina, površina do pribora, kao i posebnih dizajna i proizvoda po mjeri. Zajedno s Wienerbergerom, arhitekti mogu biti kreativni, izražajni i nadahnuti.

Osim toga, Wienerberger je pokrenuo vlastitu nagradu s ciljem promicanja inovativne međunarodne arhitekture opeke: od 2004. godine tvrtka je dodijelila Wienerberger Brick Award. Ova nagrada odaje počast izvanrednom građevinskom dizajnu, estetskoj i funkcionalnoj prednosti opeke, glinenih blokova i crijepa koju mogu ponuditi u suvremenoj arhitekturi.

 

 

"Kada govorimo o ciglama, ljudi misle da govorimo o tradiciji. Ali možete pronaći mnogo ciglenih zgrada s novim, modernim pristupom, koji daju cigli novo značenje i novi izgled. Sve ovisi o tome koliko inovativno koristite opeku."
Wang Shu, arhitekt i dobitnik Pritzkerove nagrade
Član žirija za nagradu Wienerberger Brick 2014 

 

Srodni inspirativni članci