Prezentacija konferencija

Spring City Tour – Zadar, Rijeka, Osijek

Tvrtke Wienerberger Hrvatska i Semmelrock Stein+Design vas pozivaju na Spring City Tour - predavanja namijenjena arhitektima i inženjerima građevinarstva koja će se održati u Zadru, Rijeci i Osijeku.

Spring City Tour – Zadar, Rijeka, Osijek

Predavanjima će se uz Mateja Petrlina iz Wienerbergera i Ive Filipović, mag.ing.prosp.arch. iz Semmelrocka pridružiti i prof. dr. sc. Boris Trogrlić, dipl. ing. građ. i Matija Vinski, dipl. ing. Arh. Nakon predavanja vas pozivamo da nam se pridružite na domjenku.

Opeka je prirodan, moderan i energetski učinkovit građevinski materijal koji nudi niz mogućnosti korištenja, kreativnost i zadovoljavanje potreba suvremenog stanovanja. Uz nova saznanja i inovativne tehnologije proizvodnje građevinskog materijala opeka zadovoljava sve uvjete moderne gradnje uz vrlo bitan estetski moment. Na ovu temu će prezentirati Wienerbergerov Product manager wall/roof za područje Hrvatske - Matej Petrlin, mag. ing. aedif.

BIM – Building Information Modeling je proces izrade projekata iz područja graditeljstva kroz izradu virtualnog trodimenzionalnog informacijskog modela građevine, sa snažnim naglaskom na suradnji svih sudionika u procesu projektiranja i sudionika u gradnji. Više detalja i informacija o procesima i primjeni BIM-a predstavit će Matija Vinski, dipl. ing. Arh.

Tema koja će biti posebno zanimljiva statičarima i projektantima građevinskih konstrukcija je „Projektiranje i proračun zidanih konstrukcija“ koje će predavati prof. dr. sc. Boris Trogrlić.

Novi urbani  okoliš zahtjeva brojna održiva rješenja, a Semmelrockovi betonski proizvodi nisu samo vizualno lijepi nego imaju i ekološki značaj. Raznolikost boja i formata dopuštaju perfektno kombiniranje i stvaraju dojmljive optičke efekte. Održiva rješenja su ne samo pametan, nego i inspirativan odabir. Na temu dizajniranja vanjskih životnih prostora pričat će Iva Filipović, mag.ing.prosp.arch. iz tvrtke Semmelrock Stein + Design.

Predavanja će biti prijavljena u Programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Prijave za seminare su moguće isključivo putem sljedećeg linka: https://wienerberger.hr/prijavnice/spring-city-tour-predavanja

TERMINI PREDAVANJA:

17.5. Zadar
22.5. Rijeka
24.5. Osijek

Predavanja su besplatna.

RASPORED PREDAVANJA:

Zadar – 17.5. (četvrtak)

Lokacija: Kneževa palača, Poljana Šime Budinića 3


Rijeka – 22.5. (utorak)

Lokacija: Društvo arhitekata Rijeka, Dežmanova ul. 2/A


Osijek – 24.5. (četvrtak)

Lokacija: Građevinski Fakultet Osijek, Ul. kralja Petra Svačića 1


Predavači: B. Trogrlić, M. Petrlin, M. Vinski, I. Filipović

Agenda (vrijedi za sve gradove):

16:30-17:00 – B. Trogrlić - Projektiranje i proračun zidanih zgrada

17:00 – 17:30 – M.Petrlin - Glina – prirodna, moderna i energetski učinkovita

17:30 – 18:00 – M. Vinski – BIM – Uvod, procesi, primjena

18:00 – 18:30 – I. Filipović - Outdoor living solutions

18:30 – 19:30 – Networking, domjenak

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem e-maila na: dijana.cvitas@wienerberger.com

Predavači:

Matej Petrlin

Matej Petrlin, mag. ing. aedif. - 2015. godine stekao akademski naziv Magistar inženjer građevinarstva na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – usmjerenje konstrukcije, te postao treća generacija građevinara u svojoj obitelji. Nakon završetka studija, zapošljava se u tvrtki Wienerberger Ilovac d.o.o. na poziciji Project-technical specialist s ciljem pružanja tehničke podrške projektantima u građevinarstvu. Početkom 2017. postaje Product manager wall/roof za područje Hrvatske s ciljem unaprjeđivanja i optimizacije sistemskih rješenja tvrtki Wienerberger i Tondach.

Kontakt: Matej.Petrlin@wienerberger.com

Prof. dr. sc. Boris Trogrlić

Prof. dr. sc. Boris Trogrlić, dipl. ing. građ. redoviti je profesor na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, gdje predaje Građevnu statiku, Zidane konstrukcije i Fiziku zgrade. U znanstveno-istraživačkom radu bavi se numeričkim modeliranjem konstrukcija i djelovanjem potresa. Ovlašteni je inženjer i revident projekata s obzirom na mehaničku otpornost i stabilnost betonskih i zidanih konstrukcija.

Kontakt: boris.trogrlic@gradst.hr

Matija Vinski

Matija Vinski, dipl. ing. arh, diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2006. godine. Kao predsjednik Odbora za Informatizaciju, web i digitalne medije – odnosno „Odbora za BIM“ aktivno djeluje na polju implementacije BIM tehnologija u struci, razvoju smjernica i standarda za BIM u Hrvatskoj, odnosno sudjeluje u radu EU BIM Task. Vlasnik i direktor Arhitektura Vinski d.o.o, ovlašteni je arhitekt, voditelj projekata, koordinator zaštite na radu, te Green Building Professional.

Kontakt: matija@arhitektura-vinski.hr@semmelrock.com

Iva Filipović

Studij Uređenja krajobraza na Agronomskom fakultetu završila u Zagrebu 2008. Od 2008. god. zaposlena je u tvrtki Semmelrock Stein+Design doo na radnom mjestu projektantice. Od 2012 - 2015. godine stručni suradnik portala Budi in. za rubriku uređenja okućnice.

Kontakt: iva.filipovic@semmelrock.com

Srodni inspirativni članci