Posjet studenata Građevinskog fakulteta iz Zagreba Wienerbergeru

Posjet studenata Građevinskog fakulteta iz Zagreba Wienerbergeru

U pratnji profesora iz Zavoda za materijale, Građevinskog fakulteta; doc. dr. sc. Bojana Milovanovića, prof. dr. sc. Nine Štirmer i mag. ing. aedif Marine Bagarić, 33. studenata 1. godine diplomskog studija Građevinskog fakulteta u Zagrebu, posjetili su proizvodnju opeke u pogonima tvrtke Wienerberger Ilovac.

Posjet studenata Građevinskog fakulteta iz Zagreba Wienerbergeru

U pratnji profesora iz Zavoda za materijale, Građevinskog fakulteta; doc. dr. sc. Bojana Milovanovića, prof. dr. sc. Nine Štirmer  i mag. ing. aedif Marine Bagarić, 33. studenata 1. godine diplomskog studija Građevinskog fakulteta u Zagrebu, posjetili su proizvodnju opeke u pogonima tvrtke Wienerberger Ilovac.

Obilaskom proizvodnje stekli su praktična znanja o materijalima koji se koriste u gradnji te energetski visoko-učinkovitoj gradnji. Upoznali su se s novim tehnologijama, metodama praćenja proizvodnje te ispitivanjima koja se provode unutar našeg pogona.

Osim obilaska tvornice sudjelovali su na predavanju regionalnog product managera i voditelja marketinga Tomislava Franka na temu tvorničke kontrole proizvodnje, potrebne dokumentacije za stavljanje proizvoda na tržište, upravljanja i sustava kvalitete u tvornici.

Studenti su mogli isprobati suhu gradnju inovativnim Porotherm PROFI sustavom gradnje pod vodstvom i uz asistenciju product managera Mateja Petrlina.

Prof. dr. sc. Nina Štirmer dodala je:“Osim teorijskog dijela za studente je važan i praktični dio nastave u kojem se mogu upoznati s procesom proizvodnje, novim tehnologijama i materijalima potrebnima za proizvodnju. Tijekom ovog posjeta, studenti su mogli vidjeti važnost kontrole proizvodnje te koja je dokumentacija potrebna prilikom plasiranja proizvoda na tržište. Također, naglašeno im je koliko je važno i cjeloživotno obrazovanje u struci. Inovativna rješenja, noviteti u tehnologiji gradnje, neprestano napredovanje u razvoju proizvoda izuzetno su važni za postizanje kvalitete kako gradnje tako i u konačnici kvalitete stanovanja za krajnje korisnike“.

Posjet studenata Građevinskog fakulteta iz Zagreba Wienerbergeru

Srodni inspirativni članci