Porotherm Dryfix sustav za suhu gradnju

Porotherm Dryfix sustav za suhu gradnju
Dryfix.extra je posebno zidarsko ljepilo namijenjeno za Porothem Profi brušenu opeku koje se koristi za lijepljenje glinenih blokova bez morta. Sva su ispitivanja potkrijepila kako je Dryfix.extra sigurno, trajno, ekološko i izuzetno čvrsto lijepilo.

Dryfix.extra sigurno, trajno, ekološko i čvrsto ljepilo

Dryfix.extra je posebno zidarsko ljepilo namijenjeno za Porothem Profi brušenu opeku koje se koristi za lijepljenje glinenih blokova bez morta. Ispitano je u nekoliko studija s obzirom na trajnost, zdravstvene aspekte, održivost, mehaničku čvrstoću, otpornost na požar itd. Sva su ispitivanja potkrijepila kako je Dryfix.extra sigurno, trajno, ekološko i izuzetno čvrsto lijepilo.

Ovom jednostavnom i iznimno brzom, suhom obradom brušene opeke moguće je zidati i do temperature - 5°C. Pri obradi pomoću Porotherm Dryfix sustava, kvalificirani građevinski stručnjaci, redove ravne opeke čvrsto će "zaljepiti" s Dryfix.extra ljepilom.

Obrada Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom

Pri obradi Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom (debljina zida 50 do 25 cm) s Porotherm Dryfix.extra ljepilom, naizmjenično se nanose dva niza (trake) ljepila na oba prva unutarnja rebra (pregrade) kanala na svakoj strani zida. Na taj način dobijemo ukupno 4 niza ljepila. Širina niza ljepila pri tome odgovara debljini rebra odnosno pregrade (oko 1.5 cm).

Kod Porotherm 20-40 IZO Profi opeke punjene kamenom vunom, također se nanose ukupno 4 niza ljepila širine od oko 1.5 cm. Budući da ova opeka ima samo 5 uzdužnih rebara (pregrada), za nanošenje ljepila koristi vanjsko rebro (pregrada) na vanjskoj strani zida. Na vanjskoj pregradi na unutarnjoj strani zida ne nanosi se ljepilo, kako bi se postigao čist predpremaz (osnovna žbuka) za unutarnju žbuku.

Nastavak potreban za nanošenje ljepila za PU pištolj (Y-mlaznica) izrađuje se na licu mjesta (gradilištu) i nalazi se u priboru.

Srodni stručni članci