IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade

Porotherm IZO Profi opeka za višekatne stambene i poslovne zgrade
Monolitni zidovi izgrađeni od posebno dizajnirane Porotherm IZO Profi glinene opeke s ispunom za višekatne zgrade ispunjavaju zahtjeve toplinske, akustične i protupožarne zaštite kao i strukturalne stabilnosti uz nižu ukupnu debljinu zida te za više korisnog stambenog prostora.
Asortiman IZO Profi opeke punjene kamenom vunom za višekatne stambene i poslovne zgrade

Ušteda prostora i održiva gradnja

U višekatnim stambenim i komercijalnim zgradama različite namjene na malom prostoru, poželjan je, u građevinsko - fizikalnom smislu, siguran sustav gradnje bez potrebe dodatnog održavanja.

Glineni građevinski materijali vrlo su robusni i stabilni. Otporni su na vjetar i vremenske uvjete, štetu koju uzrokuju životinje, plijesan ili pogreške u izgradnji. Stoga zahtijevaju izrazito malo održavanja. Posebno dizajnirani glineni blokovi s ispunom za višekatne zgrade pomažu smanjiti debljinu zidova i vrijeme izgradnje jer dodatni slojevi izolacije i s njima povezani radovi više nisu potrebni.

Izgradnja zidne konstrukcije manje ukupne debljine znatno smanjuje troškove gradnje. Gradnja takve zidne konstrukcije jedini je način na koji se može postići ekonomski najprihvatljivija cijena stambenog prostora. Izolacijskom Porotherm IZO Profi opekom ssmanjuje se ili u potpunosti izbjegava dodatna izolacija te se time smanjuje ukupna debljina zidova do 10 cm.

Za dvojni objekt visine do 2 kata, to znači dodatna površina od oko 4 m2. Monolitni zidovi izgrađeni od posebno dizajnirane Porotherm IZO Profi glinene opeke s ispunom za višekatne zgrade ispunjavaju zahtjeve toplinske, akustične i protupožarne zaštite kao i strukturalne stabilnosti uz nižu ukupnu debljinu zida.

Srodni stručni članci